Het geheim van de samenvatting!

Hi!

Ik ben nou niet bepaald degene die je geloofwaardig advies kan geven over plannen -’s ochtends of in de les zelf huiswerk maken, één dag van tevoren beginnen met toetsen, tsja…- maar wel tips voor hoe ik het fijn vindt om te leren! Zodat het leren net wat sneller of uhhh… Nee. Leuker is niet het goede woord.

Sowieso, maak samenvattingen! Hoe cliché het ook klinkt, het werkt. Bij geschiedenis, maar ook een lijst van de franse woordjes die je nog niet kent!
Je kunt ook samenvattingen van een klasgenoot gebruiken, maar dat werkt veel minder goed. Je leert namelijk het meeste van het maken van de samenvatting, maar als je je eigen samenvatting  maakt kun je ook veel meer weglaten, wat je al weet! Wordt ie gelijk overzichtelijker. En als je het meeste van je samenvatting al kent, kun je het beste weer een samenvatting maken van wat je nog niet kent! Dat leert toch weer veel makkelijker.

Wees ‘voorzichtig’ met het pimpen van samenvattingen. Hoe meer figuurtjes (en leuke dingen), hoe verder je concentratie…
Bij mij helpt het , voor m’n gevoel dan, wel om gewoon een streep met een leuke kleur markeerstift te zetten aan de linkerkant, en met een andere kleur de hoekjes van de rechterkant te kleuren!

Over markeerschriften, ze zijn geweldig. Ik vind het in elk geval echt superfijn werken. Belangrijke dingen, of dingen die je gewoon steeds vergeet, markeer je gewoon! Onthou je de dingen echt veel sneller :).

image

Dat werkt trouwens ook gewopn in je schrift. Belangrijke dingen, uitzonderingen enzo, gewoon even markeren! Dan vind je het veel makkelijker! Ook als je een aantekening krijgt kun je de titel markeren, maar zelf vind ik het fijner om voor de aantekeningen aan de andere kant van het schrift te beginnen.

image

Oh, nog één ding over de markers, je kunt ze bijna overal kopen, en bij bijvoorbeeld de action zijn ze veel goedkoper, maar die van stabilo werken wel veruit het fijnst, langst en beste!

image

See the difference! Boven action, onder stabilo. De stabilolijn laat het woord veel duidelijker, al is het natuurlijk wel een andere kleur. En stabilo gaat langer mee! Maar de action-markers werken opzich prima c:.

Het is meer een artikel over markeren geworden, haha, ooops;). Maar dit zijn de tips die mij het beste helpen bij het maken, en gebruiken, van samenvattingen.

Ik hoop dat je er wat aan had!

Love,

Esther

Advertenties

Een gedachte over “Het geheim van de samenvatting!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s