Because I’m happy… Of toch niet?

Oh, nee. School is weer begonnen. Op de fiets bedenk je wat dat wel eigenlijk niet betekent. Weer naar school is weer naar die bergen huiswerk die je vrije tijd vermoorden. Naar al die zeurende leraren die één dag van tevoren zeggen dat je een toets hebt. Naar al die vakken waar je niks van begrijpt. En je kunt ook nooit fatsoenlijk een keer wat vragen, want ‘dat had je al moeten weten‘. Tuurlijk, alsof je serieus al dat gezeur gaat onthoudt. Naar schouderklachten door die belachelijk zware tas, waar al die domme dikke boeken in moeten. In welk tijdperk leven die leraren?! En dan ook nog eens een keer gym. In de regen en kou buiten gymmen! Bah, verschrikkelijk. Welke debiel heeft dat beda… ‘Hé, kijk eens uit!’ De harde stem schrikt je op uit je gedachtes. ‘Denk toch na, man! Je had wel onder de auto kunnen komen!’ Woedend kijkt de man, die zonet uit z’n knalrode auto is gestapt, je aan. ‘Waar ben je mee bezig?!’ Wat denkt die man nou weer? Van die kleine straat heeft hij geeneens voorrang. Je racet snel door, terwijl je door de man nog even flink nagevloekt wordt. Wat een sukkel, kan hij niet uitkijken ofzo? Begrijpt hij dan niet dat je pokkevroeg uit je bed moet om op te staan voor die rotschool?! En met die achterlijke zon kan toch niemand wat zien! En al die mensen op straat kijken je ook zo boos aan! Niemand die normaal kan praten of even iets zegt. Rotdag!

Lekker, weer eens een stukje fietsen. Dat heb je al een tijd niet gedaan in de vakantie! De zon schijnt heerlijk op je gezicht, en verlicht prachtig de bomen. Wauw! Als je de tijd had zou je een foto maken, maar school begint zo. Grappig dat je je zo kan verheugen op vakantie, maar het toch wel weer fijn vindt om na ruim zes weken terug naar school te gaan. Het is gewoon heel gezellig om je klas weer te zien, en elkaars verhalen te horen. En die leraren houden er altijd wel rekening mee dat je de eerste week na de vakantie nog niet zoveel huiswerk hebt. Leuk, om al die DIY’s echt te gaan gebruiken! Van schriften tot agenda, overal heb je wat leuks mee gedaan. Je wilt net even stoppen voor een rode auto die eraan komt, als je ziet dat de chauffeur, vriendelijk glimlachend, een gebaar maakt dat je door kunt rijden. Wat aardig! Je glimlacht vriendelijk terug terwijl je je hand opsteekt om hem te bedanken. De dag begint goed!

Twee keer ongeveer dezelfde situatie, maar dan met de hoofdpersonage in een andere stemming. En je ziet hoeveel invloed dat heeft. Als je niet op anderen let en een chagrijnige uitstraling hebt, hebben andere mensen niet de neiging om jou voor te laten, of je vriendelijk te groeten. Zou je zelf toch ook niet doen? Maar als je chagrijnig bent zie je de wereld ook negatiever. De zon wordt bijvoorbeeld in plaats van zo mooi de schuld van jouw fout. De mensen lijken je boos en chagrijnig aan te kijken. Niemand houdt rekening met je. Lijkt het. Maar de zon blijft hetzelfde. De blik van de mensen blijft hetzelfde. En die man, die reageert gewoon op jou.

Als je de hele dag depressief en pessimistisch op de bank hangt, de deur niet uitkomt, en met geen mogelijk meer aan verjaardagen, trouwdagen of condoleerkaartjes denkt, gaan alle mensen die jij gewoon vergeet echt niet lang door met jou kaartjes sturen. Je zou in die situatie dus kunnen zeggen dat ook niemand naar jou omkijkt, dat iedereen je laat vallen, maar eigenlijk reageren de mensen alleen maar op jou. Enneh, dat er niks leuks meer gebeurd is sinds je hele dagen op de bankt hangt kun je ook alleen zelf veranderen! Door gewoon weer lekker naar buiten te gaan, dus!

Geluk hangt niet alleen van toeval af. Het hangt af van wat(hoe!) je zelf doet. Tuurlijk, het hangt van toeval af of je het geluk hebt dat je de loterij wint. Maar je kunt best veel doen om kleine dingen meer als ‘geluk’ te zien, en gelukkiger te zijn!

Ik hoop dat je er wat aan had, haha!

X,

Esther

Advertenties

2 gedachtes over “Because I’m happy… Of toch niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s