Praten tegen de camera

Hoihoi!

Youtube. Je kent het wel. Tegenwoordig zijn er heel veel bekende youtubers, maar nog veel meer beginnende. En ook zijn er veel mensen die een youtube account willen, maar nog niet nemen!

Misschien heb je zelf ook een youtube account, of wil je er één. Dan moet je met heel veel dingen rekening houden! In dit artikelen geef ik een paar tips.

1. Zorg voor een leuke naam van je kanaal. Ja, weer het gezeur over de naam ;). Maar het blijft zo dat als je later je naam niet meer leuk vindt, en hem wil veranderen, je al je naambekendheid kwijt bent! In ‘even typen… Nog niet klaar? geef ik meer tips over de naam.

2. Vertel nieuwe dingen. Je hoeft bijvoorbeeld niet bij elk filmpje te vertellen wat je eet, en hoe je dat klaarmaakt, als het elke dag hetzelfde is.

3. Zorg voor een rustige, mooie achtergrond. Het leidt af als je voor een hele rommelige achtergrond zit, en het lijkt sowieso niet professioneel.

4. Zorg, als je je kanaal hebt, voor een goede belichting. Zo belangrijk! Trouwens, dan bedoel ik niet dat je gelijk dat je dure lampen aan moet schaffen. Ga met je gezicht naar het licht toe zitten, zorg voor zo min mogelijk tegenlicht, en gebruik eventueel gewoon een lamp die op je kamer staat. Maar daglicht is het mooist!

5. Zorg voor een goede nabewerking. Knip de blunders, of stukken waarin je niets vertelt eruit! Blunders kun je, als je ze toch in de video wil, het beste op het eind neerzetten. Want als je een tutorial kijkt en je praat eerst een kwartier over heel wat anders, en als je allemaal blunders maakt weet niemand meer wat je moet doen bij de tutorial.

5. Zorg dat je goed verstaanbaar bent. (Lekker korte tip, spreekt voor zich 😉 )

6. Blijf bij je onderwerp. Als je een cover van een nummer gaat opnemen, moet je niet eerst een paar minuten volpraten. Dan klik ik al weg.

7. Zorg voor een mooie header. (‘Opmaak‘). Het is je visitekaartje!

8. Zorg voor goed beeld en geluid. Beeld en geluid met een harde ruis erdoor wordt namelijk niemand blij van.

Dit waren mijn tips! Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad…

Tip 9.! Wees origineel, en zorg dus ook voor een leuke afsluiting! (En een leuk begin en een leuke video, ofcourse)

Succes!

Liefs,

Esther

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s