Food❤Lunchtijd!

Heeeeeyy,

De meeste mensen houden van de lunchpauze, even lekker wat eten! Nou, geloof me, ik vind geplet brood uit een zakje niet bepaald lekker. Daarom heb ik hier een paar vervangingen voor het geplette brood!

❤️ Fruit/groente
Klinkt misschien wat gek, fruit gaat nog, maar groente?!… Kan ook prima! Neem een bakje met schoongemaakt en gesneden fruit en groente mee, en eet dat op school of op je werk lekker op. Stukjes komkommer, nectarine, banaan, appel of peer… Maar ook bleekselderij kun je in stukjes meenemen! Of snoeptomaatjes… Gewoon wat je hebt liggen!

Stukjes kaas
Paar stukjes kaas in een bakje voedt prima. En even wat hartigs is wel lekker!

Noten
Ook nootjes kunnen heel goed mee naar je werk! Ongezoute noten zijn het gezondst, en geven ‘ik-heb-genoeg-gegeten‘ gevoel.

Rozijntjes
Als je er van houdt; ook rozijntjes zijn gezond, maar wel lekker zoet. Als je meer van zoet houdt, zou ik daarvoor gaan!

Salade
Misschien is er gisteravond wel wat salade overgebleven, kun je mooi meenemen in je luchbox! De dressing kun je beter in een apart bakje doen, trouwens. Salade lijkt gek, maar is wel vers en gezond (ja, daar komt het ‘je moet gezond zijn’ weer). En lekker als je niet zo van brood houdt.

‘Warm’ eten
Ook de pasta kun je natuurlijk meenemen! Ook lekker, en voedzaam. Pasta is koud ook lekker. Bij andere gerechten met groentes moet je even zoeken op internet; bij sommige groentes (bijv. spinazie) is het niet goed voor je om het opnieuw op te warmen, maar bij ander eten kun je, als je op je werk een magnetron hebt, het eten ook gewoon opwarmen. (Helaas niet voor op school 😉 )

Havermout
Iets te gezond voor mij, maar als je graag havermout eet kun je dat ook meenemen in een bakje!

Fruit/mueslirepen
Beetje cliché, maar misschien denk je hier niet aan. Behalve een pakje koekjes kun je ook een fruit/mueslireep meenemen!

Beschuitje
Misschien houd je niet van brood, maar lust je wel beschuit. Ook dat kan prima mee!

Een paar van de oh-zo-veel ideetjes voor een lunch op school of op je werk! (Of lekker thuis…)

Wat eet jij meestal als lunch?

X

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s