Let’s sing❤een cover maken?!

Heeheee❤

Je kent ze wel, van die covers op youtube. Veel mensen proberen zo door te breken, en een paar lukt dat. Daarom hier een paar tips om je stem beter te laten klinken, en wat tips voor als je een cover gaat opnemen!

1. Probeer niet een hele andere stem te krijgen. Klinkt wat gek, haha, ik hoop dat je snapt wat ik bedoel. Maar hoe meer je je stem verandert, hoe nepper, en dus minder mooi het klinkt.

2. Voorkom valse uithalen door een nummer niet extreem hoog te zingen. Al vanaf het begin, dus.

3. Ken de tekst! Als je een stukje niet weet; verzin maar wat, maar ga niet mompelen.

4. Blijf op de goede toonhoogte; zing niet eerst superlaag, en dan opeens een stuk hoger, terwijl dat niet bij het nummer en de muziek hoort.

5. Denk aan je timing! Het klinkt heel slecht als je eerst heel langzaam, en daarna heel snel zingt.

6. Om jezelf te verbeteren is het slim om een stukje van als je zingt op te nemen, en dan af te spelen. Je stem klinkt voor jezelf namelijk heel anders dan voor anderen. Een uithaal die voor jou zo mooi klinkt, kan heel raar klinken voor anderen!

Voor youtube-zang-filmpjes

1. Zorg voor goede kwaliteit van het geluid. Uitleg overbodig.

2. Voor een professionelere uitstraling is beeld ook belangrijk! Mensen die op zoek zijn naar talent kijken eerder naar video’s waar op z’n minst de hoek mooi gefilmd is, dan naar een vaag, donker, ruisbeeld.

3. Bewerk je filmpje niet te erg! Dat leidt alleen maar af, en voegt niks toe. Het gaat om je stem! Een zwart-wit filter kan nog als je niet zo herkenbaar wilt zijn, maar de rest is al snel te druk.

4. Praat niet te lang voor een cover-filmpje. Daar irriteer ik me meestal nogal aan, haha. Ik kijk (luister) dan wel voor je stem, maar niet voor je pratende stem! *Dooorspoeleeeeen*

5. Denk ook aan de titel van je filmpje. Als je ‘cover’, de naam van het nummer, de originele artiest(en) en misschien je eigen naam/accountnaam erbij zet, krijg je veel meer views omdat mensen daarop zoeken! En ‘I can’t sing’ boven een video zetten is vergelijkbaar met een knalroze croptop, een laag fel panterprint shortje, en rode sokken in sandalen. Een absolute aandachtzoekende no-go.

6. Luister je filmpje na, zodat je weet of het goed klinkt.

De belangrijkste tips voor een iets beter effect, van iemand die nou niet bepaald zangtalent heeft, haha. Maar dit valt me op, en misschien heb je er iets aan!

Liefs

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s