Muggen!

Zoeeeeeeeeeeem, zoeeeeeeeeeeeeem. En zo de hele tijd door! Zo vervelend?’! En als je het licht aandoet is die mug al weer weg… Maar wat kun je er wel tegen doen?

Muggen komen af op een zweet-geur. Niet op de geur van bloed, zoals veel mensen wel denken. Muggen komen wel voor je bloed. Bloed als voedsel voor hun kinderen. (Ieeeeee wat eng!). Ze steken je, ‘pakken’ (zuigen) wat van je bloed uit je lichaam, en doen een soort gif (het wordt steeds erger ;o) in je bloed/huid. Het gif verdooft even, maar jeukt oh-zo-erg. Er zijn een paar dingen waarmee je de jeuk kan verminderen. (Ik zet trouwens niet overal de uitleg ‘gaat het gif tegen’ enzo bij hoor!) Leg het ‘muggengifbestrijdende‘ (leuk scrabblewoord :’) (halfdoorgesneden) op je muggenbult, dan trekt de jeuk weg.

– Citroen(sap)
– Ui
– Spuug (niet heeel smakelijk, voor noodgevallen!)
– Niet krabben! Daar wordt het erger van. En het gaat bloeden. Ja, ik heb ervaring :’). (Mocht je ’s nachts ongemerkt veel krabben; handschoenen 😉 )
– Krabben is een cliché, maar ook scrubben is een heel erg dom idee. (En ja, ook hier heb ik ervaring mee. Niet bereikbaar voor commentaar :’))

Er zijn heel veel middeltjes voor, trouwens. Sommigen daarvan werken, maar de meesten niet beter dan een citroen. Koop citroenen, dus!

Het kan natuurlijk ook nog dat je (nog) niet gestoken bent; zo houd je dat zo! Ook als je al veel te vaak gestoken bent helpt dit misschien;

– Muggen komen af op een geur van zweet. (Nee, dat betekent niet dat je stinkt als je veel gestoken wordt! Dat heeft te maken met de afbraak van bepaalde stoffen op de huid, en de samenstelling van bepaalde andere ‘factoren’.
Zorg dat ze dat niet ruiken! En leg (producten met/van) citroen naast je bed, want daar houden muggen niet van.
– Houd je raam overdag dicht.
– Doe een laken over (geen hele dikke deken, dan ga je zweten. Maar een dun laken helpt tegen muggen die gelijk op je gaan zitten! )

Ik hoop dat je er wat aan hebt!

Liefs,

Esther

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s