Even typen… Nog niet klaar?

Heeee!

Bloggen? Dat is toch wat verhaaltjes typen? Oh, dat kan nooit lang duren! Toch?

Helaas… Bloggen is meer dan alleen even een verhaal typen. Onderwerp bedenken, foto’s voor het artikel maken, foto’s op je computer zetten, hé, en dan het artikel typen! Maar dan ook nog controleren op spellingsfouten, kijken of alles goed wordt weergegeven, en dan kun je uploaden!

Maar eerst moet je natuurlijk een blog hebben! De bekendste sites daarvoor zijn blogspot/blogger en wordpress. En ja, ik zou voor wordpress gaan. Zelf heb ik gekozen voor wordpress, maar blogspot werkt ook prima!

Als je gekozen hebt met welke site je je blog gaat maken, kom je voor één van de grootste problemen te staan uit je blogcarriére; een naam voor je blog! Ik heb een paar tips voor de naam.

– Wees origineel! In ‘Elaphi‘ heb ik al wat cliché’s gezet. Leuke namen, maar mensen onthouden de naam niet heel snel. Het blijft niet hangen omdat het geen hele speciale naam is.
– Bedenk geen hele lange naam. Ook dit vergeten mensen sneller.
– Verwerk geen ‘onderwerp’ in je naam, als je ook over hele andere dingen blogt. Als mensen dan ergens een link zien, kunnen ze denken dat je blog niks voor hen is omdat je alleen over dat bepaalde onderwerp blogt. En dat terwijl je ook over heel veel andere dingen blogt! Als je wel echt over één onderwerp wilt gaan bloggen, kun je natuurlijk wel dat onderwerp in de naam stoppen.
– Bedenk ook dat je de naam over een paar jaar, als je door wil gaan met bloggen, nog steeds leuk moet vinden. Je kunt je naam natuurlijk veranderen, maar je naambekendheid ben je dan wel helemaal kwijt…

Je hebt een naam, je hebt een blog! Nu kun je beginnen met je artikelen schrijven. Waarover? Over wat je leuk vindt! Probeer om je blog zo persoonlijk mogelijk te maken door ook je mening te geven, dat vinden lezers meestal leuker.
Waarschijnlijk heb je in het begin meer ideeën dan als je al langer aan het bloggen hebt, omdat je dan al veel meer hebt gehad en het dan minder ‘nieuw’ is, haha. Daarom denk ik dat het slim is om op vaste dagen te bloggen. Zo voorkom je dat je in het begin heel veel artikelen schrijft, en later minder. Ook kun je wat vooruit werken, want zo voorkom je dat je als je een keer geen tijd hebt, ook geen artikel hebt.

Dit waren mijn tips voor nu! Als ik meer ervaring heb, komt er misschien nog een keer een artikel met meer nieuwe tips online!

Liefs, Esther

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s