Dreaming about… (zelf invullen)

Je wint de loterij, je oh-zo-onbereikbare-liefde vindt je leuk, en je kunt de wereld bekijken als een vigel. Je vliegt! En dat allemaal binnen een paar uur. Ja, het kan. Nee, ik ga je geen drugs aanbieden! Dit kan je gewoon zelf doen! Met je eigen gedachtes, met je eigen fantasie. Met je eigen dromen.

Dromen. Dromen zijn er om dingen te verwerken. Dingen, die in je gedachtes blijven rondspoken komen in je dromen terug. En ja, soms letterlijk als spook of iets ander angstaanjagends!
Nachtmerries, iedereen heeft ze. Doodeng is het. Want geen enkele angst houd je verborgen voor je hersenen. Deze horrorfilm-maker kent al je angsten, en verwerkt die in zijn film. Daarom zijn nachtmerries zo eng!

Naast nachtmerries heb je natuurlijk ook nog ‘normale’ dromen. Nou ja, normaal… Er zijn heel wat dingen anders in dromen dan in het echte leven. Heel veel dingen kloppen niet met de realiteit. En toch heb je niet door dat je droomt! Dat komt waarschijnlijk omdat je hersenen zo bezig zijn met je hele droomwereld in elkaar zetten, dat je niet oplet in je droom of alles wel klopt. Ook overheerst in een droom meestal een gevoel; vaak is dat angst. (Of, we onthouden enge dromen beter omdat die indruk maken) Dan let je minder goed op hoe realistisch alles is. Wist je trouwens dat je alle gezichten uit je droom eens in je leven gezien hebt? Ieeee, wat voor een creepy mensen je dan allemaal gezien hebt… Maarreh, die ene leuke jongen… Daar moet je toch nog maar eens naar op zoek!

Dromen. Ze lopen zoals ze lopen. Niks aan te veranderen! Of toch wel?

Bewust zijn van dat je droomt, en zelfs je droom bij kunnen sturen! Onmogelijk? Nee hoor! Als je een lucide droom hebt, ben je je ervan bewust dat je droomt en kun je je droom sturen zoals je maar wilt. Gaaf toch?

Om een lucide droom te krijgen moet je je ervan bewust worden dat je droomt. Er zijn een aantal dingen waaraan je zeker kunt zien dat je droomt;

– Je kunt geen lange teksten lezen. Omdat we niet in geschreven lappen tekst denken, is het niet mogelijk voor de hersenen om een tekst te ‘projecteren’, en tegelijkertijd te lezen. De tekst is wazig en instabiel.
– Je handen zijn vervormd. Ook handen kunnen hersenen zich niet goed voorstellen. (Heee, daarom kan ik uit m’n hoofd geen handen tekenen 😉
– De klok klopt niet. Klokken in je droom geven een random tijd aan. Als je je hand erop legt, en weer weghaalt, is de tijd heel anders.
– Rennen kost geen energie. Dat zou je namelijk voelen, en je voelt niks in een droom. Als je wat voelt in je droom, voel je dit in het echt ook.
– De volgorde van gebeurtenissen ten opzicht van tijd klopt niet. Vraag je dus af wat je tien minuten geleden deed; als je niks realistisch kan bedenken, droom je waarschijnlijk!

Je kunt je natuurlijk ook gewoon afvragen of je droomt, maar daar maak je minder snel een gewoonte van. En een gewoonte, dat moet het wel worden. Als je je namelijk vaak afvraagt of je droomt, ga je dit vanzelf in je droom ook doen!

Ook is het slim om dromen op te schrijven. Zo geef je door aan je hersenen dat je je dromen wil onthouden. Doe dit trouwens als je net wakker bent, anders ben je je droom alweer vergeten!

Zelf onthoud ik meestal één van de twee á drie dromen per nacht. Diegene, waar ik inzat toen ik wakker werd. Ik heb ook al wel gehad dat ik mijn droom
kon besturen, en ook dat ik wist dat ik droomde, maar nooit heel bewust en tegelijkertijd. Het lijkt me heel gaaf!

Ik hoop dat je nu een beetje weet wat lucide dromen is. Er staan nog meer trucjes op google, natuurlijk!

Liefs,

Esther

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s